ACIDITA 1
INTENZITA CHUTI 4
STUPEŇ PRAŽENÍ 3
Na Jávě nejvýznamnější kávová oblast Djampit - Jampit, která se nachází ve východní části ostrova, dala vzniknout názvu této jedinečné zrnkové kávy. Kávová zrna mají středně plné a hladké tělo s výrazným aroma. Kyselost této kávy je nevýrazná, dominuje chuť hořkosladké čokolády s příjemně kořeněnými tóny.
Kávovníky na Jávě už něco pamatují, jejich historie sahá až do 17. století, s jejich pěstováním začali nizozemští kolonisté. Farmáři z ostrova Jáva byli první pěstitelé na tomto souostroví, poté se pěstování rozšířilo po celé provincii Indonésie. Zajímavostí je, že pouze 20% jávské kávy tvoří arabika, zbytek produkce je robusta.
Káva Java Jampit se pěstuje na náhorní plošině Kawah Ijen, která je součástí vulkanického komplexu ve výšce 1 400 m n.m. Díky vydatným srážkám a sopečné půdě mají horské kávovníky ideální podmínky pro růst.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář